Daggkåpa  
RIKSFÖRBUNDET  

 

    

line decor
    Hem   •    Om Svensk Trädgård   •   Medlem   •   Förening   •   Kunskap   •   Tidningen   •   Kontakt    
line decor
 
Tillbaka

Tusen Trädgårdar - en unik trädgårdsdag!

Nu går det bra att anmäla sig till Tusen Trädgårdar 2020 på www.tradgardsriket.se. Kontakta oss på info@tradgardssverige.org om ni har några frågor så besvarar vi dem så snart vi kan. Kom ihåg att ni måste fylla i om ni skall vara med på Tusen Trädgårdar 2020 även om ni har varit med tidigare.

Med anledning av Covid-19 (30/3 2020)
I coronatider följer och agerar vi utifrån officiella källor och beslut som tas kring frågan. Bland annat det som nu gäller, att inte träffas i större folksamlingar. Den 28 juni är det dags för Tusen Trädgårdar och vi hoppas så klart att vi då skall kunna ses utomhus tillsammans för en hel dag. Det är ett tag tills dess. Så håll er uppdaterade på www.tradgardssverige.org/tusen-tradgardar-2020 om hur det utvecklas. Tills dess vi vet mer så är ni varmt välkomna in och lägga upp er trädgård på hemsidan. På så vis kan vi alla njuta av varandras trädgårdsbilder och samlas och prata i Facebookgruppen Tusen Trädgårdar.


Tusen Trädgårdar 2020!
Söndagen den 28 juni 2020 är det dags för Sveriges största trädgårdsvisning.
Då öppnar trädgårdsägare landet runt upp för allmänheten under en hel dag.

  • Vad: Tusen Trädgårdar - en öppen trädgårdsvisning i hela landet
  • När: 28 juni 2020
  • Anmälan öppnar: efter årsskiftet (feb). Sista anmälningsdag: 1 juni
  • Här hittar ni alla trädgårdar: www.tradgardsriket.se
  • Huvudarrangörer: Riksförbundet Svensk Trädgård, Studiefrämjandet, Gunnel Carlsons Trädgårdsriket

Målet med Tusen Trädgårdar är att visa vilken bredd odlingsintresset i Sverige har och alla är välkomna att öppna upp till sitt paradis och bjuda på sin passion för odling och trädgård. Alla är välkomna att delta!
Sveriges största landsomfattande trädgårdsarrangemang, Tusen Trädgårdar, lockade 2018 hundratusentals besökare över hela landet. Över tusen trädgårdar öppnade upp för allmänheten. En riktig folkfest! Vi hoppas att så många som möjligt hänger på. 2020 blir lite av ett jubileum då det är 10 år sedan starten 2010. Läs pressmeddelandet här

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Styrgrupp från vänster Anna-Karin Fallheden Riksförbundet Svensk Trädgård, Gunnel Carlson Trädgårdsriket, Inger Ekrem Riksförbundet Svensk Trädgård och Lisa Malmgren Studiefrämjandet. Huvudarrangörer av Tusen Trädgårdar är Riksförbundet Svensk Trädgård, Gunnel Carlsons Trädgårdsriket och Studiefrämjandet


Nya samarbeten 2020
2020 är det dags för Tusen Trädgårdar, den största trädgårdsvisningen i Sverige. Syftet med arrangemanget är att visa på den mångfald av trädgårdar och det starka odlingsintresset som finns i Sverige. Huvudarrangörer är fortsättningsvis Riksförbundet Svensk Trädgård och Studiefrämjandet tillsammans med trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson som var med och startade arrangemanget.
Nu har vi glädjen att meddela att Sällskapet Trädgårdsamatörerna, STA har gått in som samarbetspartner. Vi hoppas att det bidrar till att än fler trädgårdar anmäler sig till den 28 juni 2020. Läs mer


 

Tusen Trädgårdar 2018 - ett rekordår!
Stort tack till alla som medverkade under Tusen Trädgårdar den 1 juli 2018! Både trädgårdsägare, besökare, trädgårdsföreningar, organisationer och härliga odlarentusiaster kan ta åt sig äran för en lyckad och unik trädgårdsvisning i trädgårdslandet Sverige. Tillsammans gör vi Sverige både grönare, skönare och öppnare för våra medmänniskor. Det blev till slut drygt 800 anmälda trädgårdar, vilket är nytt rekord. Skulle vi räkna varje medverkande kolonilott som en egen trädgård är det långt över 1000, troligtvis närmare 2000 trädgårdar och trädgårdsägare som medverkat. Härligt att återse så många som återkommer år från år, men också väldigt många nya som valt att visa sin trädgård för allra första gången. Vi hoppas att vi ses igen 2020.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Huvudarrangörer av Tusen Trädgårdar är Riksförbundet Svensk Trädgård, Gunnel Carlsons Trädgårdsriket och Studiefrämjandet

För mer information kontakta:
Anna-Karin Fallheden, Riksförbundet Svensk Trädgård, anna-karin.fallheden@tradgard.org
Lisa Malmgren, Studiefrämjandet, lisa.malmgren@studieframjandet.se
Gunnel Carlson, Trädgårdsriket
Se även www.tradgard.org/tusen, www.studieframjandet.se/tusen, www.tradgardsriket.se


Artiklar om Tusen Trädgårdar

Låt dig inspireras av artiklar i Hemträdgården

Fler artiklar

Information från Tusen Trädgårdar 2018
Hitta alla trädgård här:
www.tradgardsriket.se
Trädgårdarna samlade i ett dokument: Ladda ner en xls-fil / Ladda ner som pdf
(uppdaterad 29 juni)
Information: Här kan du läsa och ladda ner din folder om Tusen Trädgårdar

Vi är alla en del av trädgårdssverige. Under Tusen Trädgårdar är alla inbjudna – alla som har privata trädgårdar och alla offentliga trädgårdar: stadsparker, friluftsmuseer, botaniska trädgårdar, kyrko­gårdar, slotts- och herrgårdsparker, plantskolor, handelsträdgårdar, koloniträdgårdar, skolträdgårdar, tillsammansodlingar, trädgårdar vid hembygds- och bygdegårdar – alla är välkomna att delta!

Den som är ovan datoranvändare får hjälp av Studiefrämjandet att registrera sin trädgård. Finn din lokala avdelning och kontaktperson på www.studieframjandet.se/tusen. Studiefrämjandet bistår också med studiecirklar inför Tusen Trädgårdar, lokal marknadsföring, och försäkring. Riksförbundet Svensk Trädgård tillhandahåller trädgårdsrådgivning med handfasta tips och en kunskapsbank på www.tradgard.org.

Följ oss på Sociala medier
Låt dig inspireras och håll dig uppdaterad om det senaste genom att följa oss och gå med i vår facebookgrupp Tusen Trädgårdar och titta gärna in på Trädgårdsrikets egen facebooksida Trädgårdsriket.
Vi finns även på Instagram @tusentradgardar

Lägg upp bilder!
Vi är nyfikna och vill gärna att ni fyller på med bilder från dagen. Vi uppmanar alla att ta bilder i trädgården och lägga upp på Facebook och Instagram eller andra sociala medier, och ange #tusenträdgårdar. Det går också bra att mejla bilder till fototusen@tradgard.org och berätta om den egna trädgården.

Så syns vi bättre på sociala medier
Ange alltid #tusenträdgårdar när du lägger upp bilder eller berättar om Tusen Trädgårdar på facebook, instagram eller twitter, så blir eventet sökbart på sociala medier.


Trädgårdar så in i Norden 2018
Även i grannländerna Finland, Norge och Danmark arrangerades större trädgårdsvisningar under året. Finlands arrangemang Öppna trädgårdar sammanföll även det den 1 juli 2018 (årligt arr). I Norge hölls arrangemanget 1000 åpne hager 24 juni 2018 och i Danmark firades Åbne Haver og Havefestival 9-10 juni 2018 (årligt arr).
För mer information om arrangemangen se respektive hemsida:
Åbne Haver og Havefestival 9-10 juni Danmark
1000 åpne hager 24 juni Norge
Öppna trädgårdar
1 juli Finland


Gunnels uppmaning

Gunnel Carlson uppmanar landets trädgårdsägare att vara med:
- Tack vare Tusen Trädgårdar tänker jag att vi blir klokare trädgårdsmänniskor. Alla möten med människor ger oss ny kunskap, mer inspiration och en större insikt om varför vi har trädgård. Så öppna din grind du också och släpp in alla glada trädgårdsmänniskor!Lite fakta om Tusen trädgårdar:
2014 höll 704 trädgårdar öppet för besökare, varav flera koloniområden. 
Så här svarade de på enkäten efter arrangemanget.

45 % deltog för första gången
180 trädgårdsägare var med för tredje gången
88 % var nöjda eller mycket nöjda med dagen
74 % tyckte att det kom lagom mycket folk
närmare 89 % tyckte att det var rätt tid på säsongen (juni)
hela 79 % kan tänka sig att vara med igen

  


 


logga  Trädgårdsriket  Studiefrämjandet

 

 

 

 

Tusen trädgårdar, alla kan vara med

Tusen trädgårdar, alla kan vara med

Tusen Trädgårdar

Grind in i trädgårdsvärlden

 

 
   
 
Svensk Trädgård,  Box 2966,  187 29 Täby    •    Besöksadress: Nytorpsvägen 34,  Täby        Telefon: 08-792 13 15    Fax: 08-792 39 53    •    © Riksförbundet Svensk Trädgård