Gröna blad  
RIKSFÖRBUNDET  

 

    

line decor
    Hem   •    Om Svensk Trädgård   •   Medlem   •   Förening   •   Kunskap   •   Tidningen   •   Kontakt    
line decor
 
Kurser i Svensk Trädgårds regi:

gröntkort logo

 

 

 Information om Grönt kortkursen

Anmälan 2017
KURSEN ÄR NU FULLBOKAD

2017 anordnas två kurser. En på Julita och en i Tumba. Ett mail har skickats till alla som hade anmält sitt intresse via vår länk här på hemsidan. Har du anmält ditt intresse men inte mottagit mail, kan du ha angett en felaktig e-postadress eller så kan mailet stoppats i ditt spamfilter.

Från och med den 13 december kunde man anmäla sig till kursen som i år snabbt belv fulltecknat. Det är möjligt att ställa sig på reservlistan.

Vi har inga förturer för de som sökt tidigare år. Utan startar varje år med blanka ark.

Läs om Kursen 2017 här>>

Länk till reservlistan 2017 här>>

 

Intresseanmälan till nästa års kurs. 2018>>

 

 

 

 

 

Ta Grönt Kort / Bli certifierad trädbeskärare"
Läs mer>>

för certifierade fruktträdsbeskärareNär: Kurserna i Grönt Kort 2017 går av stapeln vecka 9 och v.10, 4,5 dagar, kursen fortsätter sedan i augusti-september 2017 med 3,5 dagar. För att få Grönt Kort deltar man i 8 kursdagar och får godkänt på avklarad examen.

Var: Julita Gård och Tumba bruk 2017

Kostnad: 29 350:-

Antal platser: 2 kurstillfällen med plats för 16 deltagare, vilket betyder att 32 personer kan gå kurserna 2017.

Önskar du mer information som du inte hittar här på hemsidan: mejla grontkort@tradgard.org så svarar kursansvarig Ann-Catrin Thor dig så fort som möjligt!
För att få gå kursen måste du personligen vara medlem i Riksförbundet Svensk Trädgård, gå gärna med redan nu!

Välkommen!
Ann-Catrin Thor, ansvarig kurssamordnareLäs dagboksanteckningar av Katarina Nordlander, en av våra kursdeltagare i Grönt kortkursen 2013 (sexdagars vinterkurs), artikeln är ur Hemträdgården 5/2013 >>


Mer om kursen
Syftet med kursen är att höja fruktträdens status som kulturbärare och fruktbärare i våra trädgårdar samt att sprida kunskap om korrekt beskärning. De certifierade fruktträdsbeskärarna ska ge Sveriges fruktträd den vård och omsorg de förtjänar. Vi vill också på detta sätt skapa medlemsnytta för trädgårdsföreningar runt om i Sverige. Kursen ger ett certifikat efter godkänt skriftligt och praktiskt prov.

beskärning_stege, foto:A-C Thor

Förkunskaper
Alla med intresse av trädgård och trädvård får delta. Du bör ha ambitionen att använda kunskapen i yrket eller som bisyssla. Du bör ha ett grundläggande intresse för beskärning, inte vara höjdrädd vid arbeten från stege, ha fysisk kapacitet att hantera beskärningsverktyg och vara beredd på att arbeta vid kyla eller i regn. Du bör uppskatta praktiskt arbete.

Kursavgift

Trädbeskärare. Foto: A-C Thor

I priset ingår del i bäddat dubbelrum, mat, kurs med kursmaterial, praktisk och teoretisk examen, två stycken 2-årsförädlade äppelträd, intyg och Grönt Kort i fruktträdsbeskärning efter godkända prov.

Se till att ha en egen/via arbetsgivaren giltig sjuk- och olycksfallsförsäkring som gäller under kursen.


16 deltagare per kurs

Observera att antalet deltagare per kurs är begränsat till 16 personer.
För kursens kvalitet är kursgrupperna inte större.Detta för att alla kursdeltagare ska få den handledning de behöver av Henrik Morin och Ann-Catrin Thor.


Frågor besvaras av Ann-Catrin Thor via e-post grontkort@tradgard.org


 

Kurser anordnade av andra arrangörer:
 
Studiefrämjandet Stockholm anordnar kurser

Se www.studieframjandet.se/stockholm

Studiefr


Ekologisk trädgårdsodling

Kurser i ekologisk trädgårdsodling
Trädgårdsmästaren och utomhuspedagogen Matthias Krauss håller kurser i ekologisk trädgårdsodling i Skåne och ger 5 procent medlemsrabatt på åtta olika endagskurser, allt från ”Jord och kompostering” till ”Förvaring och förädling” samt 10 % rabatt på Grundkurs i ekologisk trädgårdsodling, åtta helger under hela säsongen. Se www.ekosam.se, ekosamtradgard@gmail.com, tel 0733-60 66 66.

Läs mer>>

 


 

Håkan Svensson
till minne.
(artikel ur Pomologen 3/2013)


 


 

 

Beskärning

 
 

 

 
 
Svensk Trädgård,  Box 2966,  187 29 Täby    •    Besöksadress: Nytorpsvägen 34,  Täby        Telefon: 08-792 13 15    Fax: 08-792 39 53    •    © Riksförbundet Svensk Trädgård