Trädgårdsgång  
RIKSFÖRBUNDET  

 

    

line decor
    Hem   •    Om Svensk Trädgård   •   Medlem   •   Förening   •   Kunskap   •   Tidningen   •   Kontakt    
line decor
 
Trädgårdens eldsjäl

eldsjal2

Bildtext: Elisabeth Kihlberger får utmärkelsen Svensk Trädgårds eldsjäl på trädgårdsmässan.

Lagom till öppnandet av trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar är det dags för utdelning av Riksförbundet Svensk Trädgårds utmärkelse Svensk Trädgårds eldsjäl, den sjunde i ordningen. Utmärkelsen går till en medlem, en "doldis", som entusiasmerar och osjälviskt arbetar för sin förening. I år är det Elisabeth Kihlberger i Kungsbacka Trädgårdsvänner som belönas för sitt arbete. Gunnel Carlson intervjuar henne och delar tillsammans med förbundsdirektör Inger Ekrem ut ett diplom och ett presentkort på växter.

– Tillsammans, lust och kul är Kungsbacka Trädgårdsvänners ledord och en av deras bästa ambassadörer för dessa ledord är Elisabeth Kihlberger. Hon har varit med i föreningen sedan starten 2005 och är verksam i flera av föreningens drivande verksamhetsgrupper, inte minst när det gäller gruppen Vinnarna, som är den grupp som tillverkar vinster och drar in en ansenlig summa till föreningens kassa varje år genom lotterier på traktens olika arenor.

Kungsbacka Trädgårdsvänner är en av Svensk Trädgårds nära 160 lokalföreningar och firar i år 10-års jubileum tillsammans med sina över 740 medlemmar. Vice ordförande Margareta Forsberg berättar om Elisabeths engagemang och motiveringen som ligger till grund för utmärkelsen:

– Elisabeth ställer upp år efter år med makalös energi och en aldrig sinande entusiasm för föreningen. Hon personifierar det som är kärnan i föreningen. Hon brinner för trädgård och intresset smittar som en löpeld när hon är i närheten. Hon är full av idéer och otroligt generös med sitt stora nätverk. Hon är entusiastisk och har glimten i ögat. Elisabeth är en klippa, som man kan lita på i alla möjliga och omöjliga sammanhang och en viktig kulturbärare i Kungsbacka Trädgårdsvänner. Hon är kunnig på mycket inom trädgårdsområdet och delar gärna med sig av sin kunskap. Hon duckar inte för någon frågeställning och man får alltid raka svar.

– Elisabeth sprider sin entusiasm inte bara inom föreningen utan har genom åren även varit engagerad vid mer publika tillställningar som t ex Lisebergs Trädgårdsdagar, Trädgårdsföreningens olika arrangemang samt i Bok- och Biblioteksmässans trädgårdsdelar, fortsätter Margareta.


Vi gratulerar!


Nominera Svensk Trädgårds Eldsjäl
Nominera Svensk Trädgårds Eldsjäl senast den 31 december. Maila eller skriv till Medlemsservice på medlemsservice@tradgard.org alt Box 2966, 187 29 Täby. Nomineringsblankett finner du här.
 

 

 

 

Åke Strid, Trädgårdens eldsjäl 2011.
Trädgårdens eldsjäl 2013
Lena Frisk


Kristinehamn
Kristinehamns Trädgårdsförening

Pressmeddelande


Åke Strid, Trädgårdens eldsjäl 2011.
Trädgårdens eldsjäl 2012
Bernt Viktorsson


Örebro
Norra Trädgårdsförening

Pressmeddelande


 

Åke Strid, Trädgårdens eldsjäl 2011.
Trädgårdens eldsjäl 2011
Ulla Johansson


Trollhättans
Trädgårdsförening

Pressmeddelande


 

 
 

Gula rudbeckia

 
 
Svensk Trädgård,  Box 2966,  187 29 Täby     •     Besöksadress: Nytorpsvägen 34,  Täby          Telefon: 08-792 13 15    Fax: 08-792 39 53     •     Epost adresser se kontakt