Klöver  
RIKSFÖRBUNDET  

 

    

line decor
    Hem   •    Om Svensk Trädgård   •   Medlem   •   Förening   •   Kunskap   •   Tidningen   •   Kontakt    
line decor
 
Trädgårdsresor

Res med Tallink Silja och Svensk TrädgårdTrädgårdskryssning med Svensk Trädgård till Estland i maj 2019

Sedan starten 2009 arrangerar Svensk Trädgård, tillsammans med Tallink Silja, den uppskattade och välfyllda trädgårdskryssningen till Estland och växtmarknaden i Türi. Resan genomförs numera vartannat år i Riksförbundet Svensk Trädgårds regi. 2019 är det 10 år sedan vi började med våra resor till Estland och i maj är det äntligen dags igen. Vi ser fram emot att resa med er!

RESAN BOKAS ALLTID HOS TALLINK SILJA: Endast telefonbokning. Tallink Silja Specialkryssningar tel 08-666 33 33. För mer information om bussanslutningar och fartyg, besök www.tallinksilja.se. Bokningen öppnar före jul 2018 och medlemmar i Svensk Trädgård ges möjlighet att boka resan de först två veckorna. Från och med 17 december öppnar bokningen för allmänheten.
Här hittar du:
Mer information om resan.
V
isit Estonia och växtmarknaden.
Hur du bokar din resa hos Tallink Silja.

Viktigt för dig som har bokat plats på resan
Den 16 maj är det dags! Några enstaka platser finns kvar, men resan är i stort sett helt slutsåld. Roligt tycker vi att så många valt att följa med. Nämare 450 personer blir vi som följs åt till växtmarknaden i Türi, Estland 16-19 maj. Är du en av de som redan bokat din resa så bör du ha fått ett informationsmaterial hemskickat (via e-post alt brev) före Påsk. Har du inte det, men står som bokare av resan så kontakta oss på anna-karin.fallheden@tradgard.org så ser vi till att du får ditt material.

Obs! Uppdaterade program (10/5). Se ny starttid!
Program för Trädgårdskryssning 16-18 maj NY
Program för Trädgårdsresa med hotellnatt i Tallinn 16-19 maj NY

VIKTIGT! Har du koll på vilka regler som gäller för införsel av plantor mm? 
Om inte läs mer på Jordbruksverkets hemsida nedan.
Resa över gränsen med växter. Vad gäller?

Türi, trädgårdsmarknaden.


För sjunde gången i ordningen välkomnar Riksförbundet tillsammans med Tallink Silja till Estland, och en trädgårdskryssning med besök på den populära växtmarknaden i Türi. Under båtresan kan du lyssna till intressanta och personliga föredrag av trädgårdsmästaren John Taylor, trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson, Lise-Lotte Björkman och Henrik Bodin, Svensk Trädgårds kunniga trädgårdsrådgivare.

Från Tallinn går bussarna genom landet till växtmarknaden i Türi där du under dagen botaniserar bland växter och lokala hantverk i en genuint lokal miljö. På eftermiddagen går återresan till Tallinn och fartyget som tar oss tillbaka till Stockholm. Som medlem i Svensk Trädgård får du en speciell gåva ombord på hemresan. För den som önskar går det så klart bra att boka resealternativ två med möjlighet att stanna ett extradygn och upptäcka Tallinn på egen hand.

Välj mellan två resor

1) Trädgårdskryssning 16-18 maj
Avresa: Fartyget M/S Victoria avgår från Värtahamnen torsdag 16 maj kl.17.30. Incheckning möjlig från kl.15.30. Returresa med samma båt. Åter Stockholm lördag 18 maj kl.10.15.
Innehåll: Båtresa del i B4-hytt två nätter, kaffebuffé med smörgås och föredrag på båten, gemensam buffémiddag inkl dryck under utresan och två frukostar på båten, buss till och från Türi, entrébiljett till växtmarknaden, välkomstdrink på returresan.
Kod: SVENSK TRÄDGÅRD
Pris: Från 1638 kr per person
Preliminärt program Trädgårdskryssning (kan komma att ändras innan avresedagen)


2) Trädgårdsresa med extradygn och hotellnatt 16-19 maj
Extradygn i Tallinn För dig som vill stanna och upptäcka staden Tallinn erbjuder vi ett tilläggsdygn den 17-18 maj. Du bor centralt på Tallink City Hotel. Frukost på hotellet ingår. M/S Baltic Queen avgår kl.18.00 18 maj. Fartyget angör Värtahamnen Stockholm söndag 19 maj kl.10.15.
Innehåll: Båtresa del i B4-hytt 2 nätter, kaffebuffé med smörgås och föredrag på båten, gemensam buffémiddag inkl dryck under utresan och 2 frukostar på båten, buss till/från Türi, entrébiljett till växtmarknaden, en hotellövernattning i Tallinn med frukost, transfer till båtterminal, välkomstdrink på returresan, buffémiddag (förbokad till första sittningen fr kl.17.30)
Kod: SV TRÄDG CITY
Pris: Från 2775 kr per person
Preliminärt program Trädgårdsresa med hotellnatt(kan komma att ändras innan avresedagen)

Türi, trädgårdsmarknaden.

Boka hos Tallink Silja: Endast telefonbokning. Specialkryssningar tel 08–666 33 33. Uppge bokningskod ovan. För mer information om bussanslutningar och fartyg, besök www.tallinksilja.se.
MER OM HUR DU BOKAR RESAN HÄR
Begränsat antal platser på båda paketresorna, så boka genast! Notera att detta är en resa för den aktive resenären, som tycker om att röra på sig, då det bitvis är långa sträckor att gå.

 

 

 Tidigare resor till Estland

Läs om tidigare trädgårdskryssningar här nedan.

Artikel om resan 2017 i Hemträdgården nr4/2017
Läs mer om resan 2017 i Hemträdgården nr6/2016
Infoblad Estland 2017
Trädgårdskryssning 2013.
Det går också bra att läsa mer om tidigare resor i Hemträdgården bl a nummer 4/2013. Artikeln i sin helhet hittar du här Inspirerande trädgårdskryssning till Estland.

 
Res med Favoritresor och Svensk Trädgård

Har du varit medlem i Svensk Trädgård mer än ett år, får du rabatt (fr 500 upp till 1000kr) på trädgårdsresorna.
Uppge att du är medlem vid bokning. Tel  08-660 18 00 info@favoritresor.se. Mer info på www.favoritresor.se


2-9 mars 2019 NY RESA! OBS! Nytt datum
Blommande Madeira med trädgårdsmästare John Taylor

Några av höjdpunkterna under resan är The Sunken Garden, The Lady’s Garden, samlingarna av växter från Australien, Sydafrika och Nya Zeeland och jätteexemplar av kamelior, rumsgran, kamfer- och tulpanträd. Vi besöker allt från Madeiras Botanisk trädgård till villakvarter och utsökt orkidéträdgård, Jardim Orquidea, en orkidéplantskola med över 7 500 arter. Ciceron är John Taylor.

Mer information om resan och detaljerat program.12-17 mars 2019
Madrid med smak och känsla - en resa med Lars Krantz och Catherine Urwitz

Storslaget sköna parker och privata trädgårdar gömda i gynnsamma mikroklimat väntar under den spanska vårens intåg. Madrids gömda trädgårdsskatter är fyllda av idéer och inspiration till egna trädgårdsverk i sann Medelhavsanda. Den spanska trädgårdsstilen har starka geometriska och vertikala tankar, vackra vattenblänk och hemliga rum för kontemplation över tillvaron. Ofta skönt vintergröna arrangemang här och där avbrutna av en enorm bädd av en enda blommande art.
Konsten är viktig och under vår resa gör vi en blomstervandring genom Pradomuseet. Maten är ytterligare en höjdpunkt med handplockade restauranger och menyer för att möta det bästa ur Spaniens kök, det som madridborna själva njuter av under helger och festkvällar. Noggrant utvalt av Cathrine.
Våra ciceroner är Madridbon Catherine Urwitz och trädgårdskreatören Lars Krantz, skapare av Rosendals trädgårdar samt prisbelönta Wij trädgårdar i Ockelbo.

Mer information om resan och detaljerat program.


17-19 maj 2019 NY RESA!
Skåne i sköna maj - en resa med doft och rosenexpert Christina Högardh-Ihrs

Intet är som sköna maj i Skåne, framförallt inte i vår doft och rosenexpert Christina Högardh-Ihrs kunniga sällskap. Följ med hem till hennes Skåne, ett doftande och blommande paradis, i skir vårgrönska. När bokskogarna skimrar som allra vackrast i Skåne och några av Sveriges mest spektakulära rododendronsamlingar blommar, ja då passar en resa till Skåne och området kring Öresund perfekt. Vi besöker kända parker som Sofiero, Krapperup & Norrviken och gör utflykter till några privata gröna pärlor med fina samlingar av vårens alla växter. Här får ni mycket inspiration och idéer till den egna trädgården. Du har även möjlighet att handla på Hedentorps plantskola innan avresa.

Prata med Favoritresor kring möjlighet att ta tåget eller annan transport.

Mer information om resan och detaljerat program.


25-28 juni NY RESA!
Doftande haver i Danmark och Skåne - Karen Blixens Rungstedlund - privata doftstråk vid Öresund

Res i rosornas och väldoftens tid med kunnigt och behagligt sällskap av rosenexpert Christina Högardh-Ihr. Vi upplever flera privata trädgårdar och Karen Blixens fantastiska paradis i Rungstedlund. Följ med till Christinas doftande marker till rosornas Skåne och Danmark.
Nu när försommarblomningen är som allra vackrast och havets böljor glittrar som allra mest, då gör vi en resa till Skåne och Danmark, två sidor av samma väldoftande mynt. Skånes gröna pärlor som Fredriksdals Museum & Trädgårdar, där rosorna i den vackra parken precis slagit ut. Vi besöker också den vackra och spännande renässansborgen Krapperup med omgivande landskapspark samt slottsträdgården på Axelvold Säteri, en underbar rosendröm från 1900-talets förra hälft.

Prata med Favoritresor kring möjlighet att ta tåget eller annan transport.

Mer information om resan och detaljerat program.


19 - 23 september NY RESA!
John Taylors magiska England - Somerset & Dorset
Johns noggrant utvalda trädgårdar är exotiska, inspirerande och utsökt genomtänkta.

Välkommen att upptäcka vår ciceron John Taylors utvalda pärlor i ett trädgårdsparadis han väl känner till ända från sin uppväxt. Världskända trädgårdar och okända smycken ligger sida vid sida i ett böljande grönt landskap. Landskapen Somerset och Dorset har mängder av trädgårdar och plantskolor som sjuder av idéer, sällsam design och magnifika sensommarblomster samt vajande gräs. Vi reser i perfekt tid för att förundras och inspireras – välkommen på en verkligt färgstark resa.
Bland höjdpunkterna märks Rosemoor Gardens, Abbotsburys subtropiska trädgårdsrum och Forde Abbeys prisbelönta trädgårdar. Ett besök hos trädgårdsdesigner Keith Wiley och hans plantskola är speciellt liksom prakten på Docton Mills gardens.

Vår ciceron John Taylor är välkänd trädgårdsmästare från trädgårdsprogrammet Trädgårdstider i tv. John är slottsträdgårdsmästare på vackra Arts & Crafts-pärlan Tjolöholm och har ett förflutet som stor drivkraft på Slottsträdgården i Malmö, ett av Sveriges allra finaste offentliga rum. John kommer att visa oss sitt England och berättar om odling som vi ibland endast kan drömma om i Sverige. Vårt boende är mellanklasshotell i Exmoor och Dorset.

Resan är klimatkompenserad.

Mer information om resan och detaljerat program hittar ni här.Håll utkik här efter fler trädgårdsresor för 2019.


Res med Favoritresor och Svensk Trädgård!               Favoritresor 

  


 

 
 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 
 
Svensk Trädgård,  Box 2966,  187 29 Täby     •     Besöksadress: Nytorpsvägen 34,  Täby          Telefon: 08-792 13 15    Fax: 08-792 39 53     •     Epost adresser se kontakt