Klöver  
RIKSFÖRBUNDET  

 

    

line decor
    Hem   •    Om Svensk Trädgård   •   Medlem   •   Förening   •   Kunskap   •   Tidningen   •   Kontakt    
line decor
 
TrädgårdsresorRes med Favoritresor och Svensk Trädgård

Har du varit medlem i Svensk Trädgård mer än ett år, får du 1000kr rabatt på trädgårdsresorna.
Uppge att du är medlem vid bokning. Tel  08-660 18 00 info@favoritresor.se. Mer info på www.favoritresor.se


 

22-29 september 2018 NY RESA!
Historiska Cornwall - trädgårdsälskaren paradis

Njut av färgstarka Cornwall med ett milt och gynnsamt klimat för alla trädgårdssinnen. För flera hundra år sedan hämtade fröjägare exotiska växter från världens alla hörn som visade sig trivas bra i det subtropiska klimatet. Under vistelsen njuter vi av National Collection of Dahlia på Varfell Farm där mer än 1600 sorters dahlior färgar ägorna. Ciceron är Elisabeth Svalin Gunnarsson.

Mer information om resan och detaljerat program.


2-9 mars 2019 NY RESA! OBS! Nytt datum satt till nästa år
Blommande Madeira med trädgårdsmästare John Taylor

Några av höjdpunkterna under resan är The Sunken Garden, The Lady’s Garden, samlingarna av växter från Australien, Sydafrika och Nya Zeeland och jätteexemplar av kamelior, rumsgran, kamfer- och tulpanträd. Vi besöker allt från Madeiras Botanisk trädgård till villakvarter och utsökt orkidéträdgård, Jardim Orquidea, en orkidéplantskola med över 7 500 arter. Ciceron är John Taylor.

Mer information om resan och detaljerat program.Håll utkik här efter fler trädgårdsresor för 2018.


Res med Favoritresor och Svensk Trädgård!               Favoritresor 

 


Res med Tallink Silja och Svensk Trädgård

Den uppskattade och välfyllda trädgårdsresan till Estland och marknaden i Türi arrangeras vartannat år av Svensk Trädgård i samarbete med Tallink Silja.


Trädgårdskryssning med Svensk Trädgård till Estland

Observera! 2018 genomför vi ingen trädgårdresa till Estland. Men håll utkik inför 2019.
Under tiden kan ni ta del av 2017 års välfyllda program och fler detaljer kring resan här.

Artikel om den senaste resan 2017 i Hemträdgården nr4/2017
Läs mer om resan 2017 i Hemträdgården nr6/2016
Infoblad Estland 2017

Türi, trädgårdsmarknaden.


Vartannat år arrangerar Svensk Trädgård den uppskattade och välfyllda trädgårdskryssningen till Estland och marknaden i Türi. Senast var i maj 2017.

Då var det sjätte året Svensk Trädgård och Tallink Silja tillsammans bjöd in trädgårdsintresserade att delta i trädgårdskryssning till Estland med besök på den populära växtmarknaden i Türi. Under den uppskattade och välfyllda resan kunde man lyssna till personliga föredrag av Johannes Wätterbäck även känd som "Farbror Grön", Trädgårdsrikets Gunnel Carlson och Svensk Trädgårds kunniga trädgårdsrådgivare Lise-Lotte Björkman. Från Tallinn avgick bussar till trädgårdsmarknaden i Türi där resenärerna under dagen botaniserar bland växter och lokalt hantverk i en spännande miljö. Återresa till Tallinn på eftermiddagen och fartyget som tog oss tillbaka till Stockholm. Det gick också bra att stanna ett extradygn och upptäcka Tallinn på egen hand.

Resan genomförs vartannat år i Riksförbundet Svensk Trädgårds regi tillsammans med Tallink Silja. Observera att detta är en resa för den aktive resenären, som tycker om att röra på sig, då det bitvis är långa sträckor att gå.

RESAN BOKAS ALLTID HOS TALLINK SILJA: Tallink Silja Specialkryssningar tel 08-666 33 33. För mer information om bussanslutningar och fartyg, besök www.tallinksilja.se.


Tidigare resor till Estland

2015 var det den femte gången vår populära Trädgårdskryssning (14-16 maj) till Estland avgick. Den uppskattade och välfyllda trädgårdsresan till Estland och marknaden i Türi arrangeras vartannat år av Svensk Trädgård i samarbete med Tallink Silja. Deltagarna fick besöka växtmarknaden i Türi och lyssna till intressanta föredrag ombord på båten av de kända trädgårdspersonligheterna Gunnel Carlson och Lars Krantz. Svensk Trädgårds trädgårdsrådgivare fanns på plats under resan och svarar på frågor. Det fanns även möjlighet att boka en Jubileumskryssning (14-17 maj) vilken innehöll en extra dag i historiska staden Haapsalu. Där fick resenärerna ta del av estlandssvenskarnas historia och besöka barnboksillustratören Ilon Wiklands Sagoland och en stor privat visningsträdgård. I Hemträdgården nummer 4/2015 finns ett bildreportage från resan.

Ett sammandrag i bilder från tidigare resa hittar du här Trädgårdskryssning 2013. Det går också bra att läsa mer om tidigare resor i Hemträdgården bl a nummer 4/2013. Artikeln i sin helhet hittar du här
Inspirerande trädgårdskryssning till Estland.

  


 

 
 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 
 
Svensk Trädgård,  Box 2966,  187 29 Täby     •     Besöksadress: Nytorpsvägen 34,  Täby          Telefon: 08-792 13 15    Fax: 08-792 39 53     •     Epost adresser se kontakt